Instagram Reklam Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Instagram uygulamasında özellikle ticari sayfalar için reklam çokça kullanılmaktadır. Bugün Instagram'da binden fazla hesap faaliyet gösteriyor. Bu ticari faaliyetlerde reklam son derece önemlidir. Peki, Instagram reklam verme nasıl yapılmalıdır? Bir reklam verirken nelere dikkat edilmelidir? Ve her şeyden önce, bu reklam türlerinin avantajları nelerdir? Meraklıları sizin için derliyoruz.

Instagram Reklamcılığının Avantajları Var mı?

Pazarlamanın farklı bir boyutu olarak karşımıza çıkan sponsorlu reklamlar gün geçtikçe büyümektedir. Instagram reklam birçok işletme tarafından kullanılmaktadır. Reklam doğru kullanılırsa hitap edilen izleyici sayısı her geçen gün artmaktadır. Genel olarak sponsorlu reklamların avantajlarını şu şekilde açıklayabiliriz:

  • Doğru kullanıldığında hedef kitlenin geri dönüşüm oranını artırır.
  • Hedef kitleniz için yapılan çalışmalar onları kalıcı olarak kazanmanıza yardımcı olur.
  • Başarılı reklam kampanyaları yürütebilirsiniz.
  • Çeşitli reklam modellerini tercih ederek bu alanda başarılı olabilirsiniz.

Instagram'da reklam vermek için Facebook hesabınızla bağlantı kurmanız gerekir. Facebook hesabınızı Instagram hesabımızn ile bağlayarak kolayca reklam verebilirsiniz. Facebook reklam hesabınız sadece Facebook'ta değil, birden fazla alanda ilan vermenize olanak sağlar. Bunlardan biri Instagram platformudur. Reklamlarınız için günlük bütçe belirterek kontrollü bir şekilde reklam yayınlayabilirsiniz. Kaç TL'lik bütçe belirlerseniz belirleyin, kolay seçenekleri kullanarak stratejik ve hedefli bir şekilde bir bütçe belirleyebilirsiniz. Hedefinize ve ödeme planınıza göre reklam bütçeleriyle ürününüzün reklamını yapabilirsiniz.

Facebook reklam yöneticisinde birden fazla ödeme seçeneği olmasına rağmen, en çok kullanılanlardan biri reklam yöneticisi 'yi arj_jro_jvgu olarak ayarlamaktır. Böylelikle daha az maliyetle ve ödeme kontrolü sağlayarak Facebook reklamınızın reklam verebilirsiniz.

Instagram Reklam Fiyatları nedir?

Instagram reklam fiyatlarv, reklamların türüne bağlı olarak değişebilir. Fiyatlar aslında gösterim başına hesaplanır. Bu soruya net bir cevap vermek mümkün değil. Instagram sponsorlu reklam kullanmak isteyenler bu alana ne kadar ayırabileceklerini merak ediyorlar. Öncelikle bütçenizi planlamalısınız. Reklamı günün hangi saatlerinde kullanacaksınız? Ne kadar kullanacaksın? Bunun gibi soruları yanıtlayarak, aslında kendi bütçenizi ve reklam fiyatınızı belirleyebilirsiniz. Instagram reklam ücretleri bu şekilde açıklanabilir. (Instagram Business)

 


Instagram Reklamlarının Hedefleri Nedir?

Instagram sponsorlu reklam uygulamalarının birçok avantajı vardır. Bunun dışında reklamların farklı amaçları vardır. Her reklamın aynı amaca sahip olması mümkün değildir. Genel olarak reklamların hedeflerini şu şekilde ifade edebiliriz:

  • Erişimi artırır.
  • Uygulamaların yüklenmesini artırır.
  • Marka bilinirliği sağlar.
  • Videoların izlenmesini artırır.
  • Sayfanızın yoğun trafik almasına yardımcı olur.

Gördüğünüz gibi, reklamların aslında birçok avantajı vardır.

Instagram Reklamlarında hedef kitleler nasıl belirlenir?

Reklamlarınızın kime hitap edeceği aslında çok önemli bir noktadır. Hedef kitlelerin belirlenmesi bazı kriterlere bağlıdır. Bu kriterleri doğru kullanırsanız, reklamınız amacına ulaşacak. Meraklı hedef kitle kriterleri:

  • Yaş: Yaş çok önemli bir kriterdir. 13 ila +65 yaş arası kullanıcılara hitap edebilirsiniz.
  • Konum: Konum ayrıca kriterlerde son derece önemlidir. Bölge, şehir veya ülke bu kritere girer. Satış yapıyorsanız, doğal olarak size en yakın olanları hedef alacak ve ardından hedefinizi artıracaksınız.
  • İlgi Alanları: Kullanıcılarınızın ilgi alanlarına göre ürün oluşturmak ve paylaşmak son derece önemlidir. Ancak bunun için "Derin Hedefleme" seçeneğini kullanmanız gerekir.
  • Diller: Instagram uygulamasını kullanan binlerce kişi var. İnsanlara farklı dillerde hitap ederken bu noktaya dikkat etmelisiniz.

 

Instagram'da Reklam Vermek Neden Önemli?

Instagram üzerinden reklam vermek, hedef kitlenize ulaşmanızı ve ürünlerinizin daha fazla kişi tarafından fark edilmesini kolaylaitıracaktır. Instagram, dünyanın en çok kullanılan sosyal medya uygulamasıdır. Dolayısıyla büyük bir pazar.

Instagram'da Reklam Vermek Mümkün mü?

Instagram üzerinden reklam vermek mümkündür. Üstelik ürünlerinizin reklamlarını hedef kitlenize çok kolay ve uygun fiyatlarla ulaştırabilirsiniz.

Instagram Reklam Fiyatları Nasıl?

Instagram reklam fiyatları politikası olarak, çok uygun fiyatlara sahiptir. Geniş bir kitleye ulaşmak için çok uygun fiyatlarla reklam verebilirsiniz.

Reklamlar Nereden Oluşturulur?

Instagram reklamlarınızı Facebook Business manager sistemi üzerinden oluşturabilirsiniz.

Reklam Oluştururken Nelere Dikkat Etmem Gerekir mi?

Reklam oluşturma sırasında hedef kitlenizi belirlemek ve lokasyon seçimini doğru olarak gerçekleştirmek çok önemlidir.

Instagram Reklamları İle Yüksek Etkileşim Kazanmak Mümkün mü?

Instagram reklamları ile yüksek etkileşim ve dönüşüm rakamlarına ulaşabilirsiniz.

 

Yorumlar